4 jul 2007

Brothers in arms

Some day you'll return to
Your valleys and your farms
And you'll no longer burn
To be brothers in arms (Dire Straits)

Eindelijk, eindelijk ! Ik heb een lotgenote gevonden… ook hervallen van borstkanker na twee jaar ! En ook al is elke kanker anders… het verhaal is gelijkaardig ! Het is er een van onzekerheid over de genezing, over de toekomst. Een van verminking. Een van wantrouwen. Tegenover de medische wereld, tegenover je eigen lichaam, tegenover wat nog komen zal…
Maar we hebben samen een koffietje gedronken, een taartje gegeten, ons beklag gedaan en vooral met elkaar gelachen. Het was fijn.
En wat de 5e chemo betreft morgen… het is zoals een laatste dag vakantie… ik wil er nog niet aan denken. Nu nog niet.

3 opmerkingen:

Sonja zei

Helaba
Fijn voor jou dat je een lotgenote
gevonden hebt,aleen wie het zelfde meemaakt kan je ECHT begrijpen.Anderen kunnen alleen maar luisteren en proberen te voelen wat er in je lichaamen en je geest omgaat maar dat is dan ook alles.Veel moed voor morgen en de komende dagen.
Slaapwel,Sonja

Sabine Caboor zei

Hey Soraya,
Ben je de chemo-dag goed doorgekomen ? Binnen 3 weken nog een keer ... en dan vakantie ?
Fijn dat je zo een "bereikbare" lotgenote hebt met een gelijkaardig verhaal. Wij staan aan de zijlijn en kijken toe, en proberen te begrijpen en te helpen waar we kunnen. Maar daar blijft het bij hé. Echt van ideeën wisselen kan steeds best bij een lotgenote. Hoe gaat zij ermee om ? En hoe is de communicatie binnen het gezin ? En hoe gaan de gezinsleden ermee om ? Deze gespreksonderwerpen komen misschien wel eens aan bod tijdens een koffieklets, we zien wel hé.
Het is een "oneven" chemo nu ... is dat een slecht teken ?
Beste groetjes,
Sabine

Hilde zei

Manman belalatjen,
dat ge zo moe zijt is niet abnormaal!!!! Gisteren na de chemo op bezoek bij Imani op turnkamp, nu is uw Yaske hier omdat jij GROTE boodschappen (lees ; sleuren met een overvolle en veel te zware kar!!!) kunt doen, vanmiddag gaan we naar de turnshow kijken, vanavond ga je twee keer les volgen met je paard,.....moet er nog zand zijn???????
Ik zal Chris eens spreken over huisarrest,...))))
Toedeloe