11 mei 2007

Dis-moi que tu m'aimes

Vrijdag 11.05

Hé toi, dis-moi que tu m'aimes
Même si c'est un mensonge
Tous les jours sont les mêmes. (Lio)

Dat ik een very down to earth girl ben, hebben jullie wel al gemerkt… Alles moet wetenschappelijk bewezen zijn. No nonsense. Maar ik wil deze keer een uitzondering maken. Een boezemvriendinnetje van mij kwam aandraven met de echte Komboetcha uit de natuurwinkel, niet de gecommercialiseerde versie uit de warenhuizen waar ik al mee gestart was. En ook al geloof je maar half van wat in de brochure staat, het zou allerlei goeds doen binnen in je lichaam. Mij genezen van kanker zal het allicht niet, maar mij fitter doen voelen tijdens de chemo’s misschien wel. En als ik de verhalen mag geloven - al was het maar een beetje – wie weet zorgen voor uitstel van executie ? Wat er ook van zij, ik drink dat goedje nu dagelijks, en gisteren bleek mijn bloed van goede kwaliteit te zijn ! Waaruit de oncoloog concludeerde dat ik goed tegen mijn medicijnenmix kon. Terwijl 3 weken geleden mijn bloedwaarden laag stonden en ik beduidend minder energie had dan nu ?!! Ik heb nu ook geen aften en geen scheurmond… Begijpe wie kan.
Vandaag ben ik wat moe. Maar ja, ik ben gisteren ook weer veel te fel geweest. Heb een bezoekje gebracht aan mijn collega-kankervriendinnetje. ’t Is raar, maar onze band wordt nu nog inniger. Wij mensen zijn toch ook kuddedieren, hé. We kunnen nog beter ons verhaal kwijt aan iemand die hetzelfde meemaakt, “tiens, heb jij dat ook, ik ook…” Ik was vooral blij om te horen dat ook zij tijdelijke gaten in haar geheugen heeft. Ik vergeet soms dingen, dat is heel raar, en later valt het mij dan weer in. Ik vergelijk de gevolgen van chemotherapie soms met zwanger zijn : je ruikt en proeft de dingen intenser, sommige etenswaren lust je niet meer, in anderen heb je dan weer trek. Je kan tegen bepaalde geuren niet : te felle parfums bijvoorbeeld. Je verzwaart ettelijke kilos (cortisone) en je hersenen willen niet meer mee. Bij een zwangerschap is daar een plausibele uitleg voor : het bloed wordt voornamelijk naar de foetus gestuurd, en minder naar de hersenen. Tip : ga dan ook nooit naar een examen na een copieuze maaltijd, je bloed wordt voornamelijk gebruikt voor de spijsvertering, en dus blijft er minder over in je bovenkamer. Maar waar het bloed momenteel bij mij naar toe stroomt is me nu wel een raadsel. En voor alle duidelijkheid : zwanger zijn is wel veel leuker…

4 opmerkingen:

Sonja zei

hey soraya
Je bent nooit te oud om te leren of iets te ondervinden he,dat je nu meer energie hebt kan best aan die komboetcha liggen ('k kan dat ook nog eens proberen)en dat van die aften en scheurmond kan geen toeval zijn.'k geloof ook dat alle natuurlijke middelen hun nut hebben en nee ik moet niet van alles eerst het bewijs zien ,maar ik ben dan ook al zoveel ouder dan jij he.Een mens heeft inderdaad het meest aan lotgenoten en't is goed om met elkaar te praten dat helpt echt.Wat een pruik betreft, als je er ooit een zou kopen en 't is een blonde neem je er dan een met krullen? Of een rosse mischien?
'K ben zeker dat je dat ook goed zou staan.
Hou je haaks he en op tijd rusten.
Knuffel van Marnix (jou mag hij er altijd een geven van mij) en Sonja

Sabine Caboor zei

Dag Soraya
Komboetcha ... baat het niet, het schaadt wellicht niet. Maar inderdaad, sinds kort geloof ik steeds meer in sommige minder "bewezen" zaken. Het gaat er soms om wie er geld in pompt en wie met uitgebreide studies en bewijzen komt. Waar nog onvoldoende onderzoek is naar gedaan en wat dus minder "officieel" is, tja, dat kan 10 keer meer nut hebben dan een erkend geneesmiddel, maar ja, "iemand" moet het geloven en er studies aan wijden. Geloof er maar in ! De eerste "bewijzen" zijn er toch al ? Zo snel zelfs ... Volhouden dus ! En misschien kan jij straks een boek schrijven over dit wondermiddel ! Hoe het jou heeft geholpen ! Ik koop het zeker !
Groetjes,
Sabine

Unknown zei

Al ooit Molkosan van dokter Vogel geprobeerd? Dat schijnt nog zo'n wondermiddeltje te zijn. Groetjes en tot één van dees dagen. DAVID

Sabine Caboor zei

Dag Soraya,
Voor jou gemak even opgezocht : Molkosan gemaakt van melkwei. Rechtsdraaiend melkzuur, enz. ... Zal misschien wel een keer deugd doen voor de darmen en de flora. En als dat eerst een "puinhoop" was wellicht een soort "wondermiddel". Maar "genezende krachten" ... hmhm, dat denk ik niet.
Ik zou bij Komboetcha zweren !
Groetjes,
Sabine