13 dec 2007

If I go crazy

then will you still call me Superman ?
If I’m alive and well, will you be
there, holding my hand ? (3 doors down)

Die pijn aan mijn schedel, het is letterlijk om je de haren uit het hoofd te rukken. Dat doe ik dan ook constant. Ik zou me beter laten scheren, maar ik weet niet of het dan minder pijnlijk zal zijn. Ik had nochtans stilletjes gehoopt dat die grijze haren die ik nu heb koppiger zouden blijven staan, maar dat is niet zo. Ik had ook gedacht dat 3 weken bestralingen niet voldoende zouden zijn om me te verbranden, maar toch. Zie me hier lopen met mijn rooie kop. Had ik nu toch maar een skibril opgezet tijdens de bestralingen, dan kon ik nog doen alsof ik net terug was van Courchevel. Hmhm. Het goede nieuws is dat ik GEEN fles heb gekregen dinsdag. Sinterklaas had dus toch een cadeautje in petto voor mij ! Moest wel hé, zo braaf dat ik was geweest… Mijn oncoloog peilde mijn toestand (nog geen haar beter dan vorige week) en concludeerde dat ik voor januari geen 5FU meer krijg. Hij heeft me zelfs antibiotica voorgeschreven omdat ik van die hardnekkige verkoudheid niet afraak. Kan je nagaan hoe dicht ik eigenlijk bij mijn bodemgrens ben geweest twee weken geleden ! Imani leerde deze week over de kruik die zo lang te water gaat tot ze barst. Maar daar stond in die hele cursus niets over de moderne Tupperware potten van tegenwoordig. Magnetron, diepvries, ze kunnen tegen alles. Ze vervormen misschien wel eens door op de bodem van de vaatwas te belanden, of je krijgt een hekel aan de verouderde kleur na een tijdje, maar ze blijven meegaan ! Bij mij is dat niet anders. Ik blijf doorgaan. Ik kan me niet permitteren om te zeggen : nu is het genoeg geweest. Laat me nu maar even gerust. Ik denk dat wel eens. Maar nooit overtuigend. Nog 2 x bestraling, en volgende week een infuus Herceptine. En dan RUST.

5 opmerkingen:

Hilde zei

ma bolleke toch, onkruid vergaat niet hé, en gij zijt van het taaie soort zulle!!!!
(al een chance,...)

Sabine Caboor zei

Hey,
Nu eerst even in word typen en dan copy/paste naar jouw blog hoor !
Niet meer met de deze !!!
Die reactie van gisteren, tja, die is “vervlogen”, maar goed, een nieuwe reactie nu.
Wel, die AB zal wel zijn werk doen, en aansluitend 2 weekjes Spanje, dat zal ook zijn werk doen ! Weg Belgische bacteriën ! Toen Simon sukkelde met zijn oorontstekingen raadde de ORL specialist mij effectief aan om 2 weekjes naar warme oorden te gaan : om van die bacteriën af te geraken. En daarna kan je er weer enige tijd tegenaan omdat je volledig vrij bent van die besmettingen. Dus werkelijk, wellicht wordt het “herbronnen”, lichamelijk en moreel !
En je bent een taaie, inderdaad. Op minder dan een week ben ik zo goed als hersteld van buikgriep, en toch dacht ik dat ik me nooit meer als tevoren zou kunnen voelen ! Ook al wist mijn brein beter, door de lichamelijke slapheid ging mijn moraal zo omlaag dat het “oneindig lang” leek te duren voor ik enige beterschap bemerkte. En jij gaat al zo lang door, met opgeheven hoofd, iedere keer weer. Ik weet het, je hebt “geen keuze”, maar toch … En als “voorbeeld” voor je kindjes is dat ook prachtig natuurlijk (en voor ons, hmhm …).
Allee, na vandaag dan nog 1 keer bestraling … En dan je hoofd laten herstellen. Je hebt wel een mooie hoed zeker om je velletje te beschermen tegen de Zuiderse zon ?
Ik ben benieuwd hoe het daar is deze tijd van het jaar. Na jouw “verslag” kan ik dan verder beslissen over “onze” vakantiebestemming !
Nog even doorbijten !
Ah, herceptine volgende week … is dat de eerste keer dan ? Bestaan er daarvan ook lijstjes met “nevenwerkingen” ?
Sterkte !
Beste groetjes,
Sabine

Anita zei

Volhouden dat is het enige dat telt. Willen en volhouden, we kunnen en mogen niet anders. En zoals je zo mooi verwoordt: Kruiken gaan tot ze barsten, tupperwarepotjes blijven bestaan!!!!

anouk zei

Hej Sorayaatje,
Gy zyt geen opgevertje eh dat weet iedereen hier op den blog! Het taaie soort zoals Hilde zegt. Maar nog even volhouden en dan kan je uitblazen daar in Spanje, gooh ik wou dat ik meekon, of toch op zijn minst kon vliegen om eens te komen piepen:-)Maar ja eh een mens wil zoveel...

En hmm even over de tupperwarepotjes:-) Als ik ze optel heb je er wel al een tiental van mij tegoed zo van die potjes die af en toe eens krom eindigen:-)Mijn excuses hehe

Dikke kus Anouk

Hilde zei

Anoukske,
ge kunt er ook niet aan doen dat ge "schuune, mo loemp",...zijt éé:)