27 mei 2008

Dipje

’t Is moeilijk nu om positief te blijven. Als ik moe ben zakt mijn humeur altijd tot onder nul. Onze Testerom heeft niet veel aan het licht gebracht. Kinesist, palliatieve dienst, verpleegster en boezemvriendinnen hebben hier vrachtwagens ergonomische kussens en hulpmiddelen aangebracht met als resultaat dat ik 3u vastgepind zit in bed om rechtop te slapen. Als dan alles begint pijn te doen strompel ik eruit en ga op de rolstoel aan de eetplaatstafel zitten. Heb totaal geen macht meer, moet elk woord opnieuw uittikken wegens controle over vingers kwijt. Ook mijn voeten zien er nu uit als olifantenpoten Ademhalen wordt met de dag zwaarder. Zelf met de rolstoel naar het toilet ook… Zoals nu net, ik zie dat Louis iets te veel interesse heeft voor 2 roddelende pépés aan de overkant van straat, rijd met rolstoel naar raam, moet eventjes rechtkomen, raam openen en roepen Louis, kom. Daarna volgt een recup periode van 5 minuten waarbij ik heel erg moet opletten om niet te gaan hyperventileren. En de oncoloog vindt het wel allemaal goed. De huisarts komt af en toe langs omdat hij door palliatieve zorg wordt opgekoterd. Verder denk ik niet dat ze nog wakker van me liggen. En een mens moet genieten van kind en gezin, ja. Maar de ochtenddrukte maakt me helemaal gek (je weet wel, iedereen doet zijn best maar, als mama zou je nog net zus of zo anders doen, en vooral stel je nauwere grenzen, van wat wel en niet kan… vooral yasirah heeft dat nodig). Ja, ik geef het toe, ik heb al gedacht aan het prikken van een datum in de toekomst, maar ook daar staan beide dokters niet voor te springen, integendeel, ik denk dat ze me daarvoor wat links laten liggen. Ik zou de eerste zijn die zegt : je gaat nu toch niet opgeven, net voor de zomer, komaan… Maar het moet toch een heel klein beetje leuk blijven ook ? En dan bedoel ik niet alleen voor mezelf, ook voor al diegenen rond mij.
Ik heb dit nu geschreven midden in een serieuze “down”, gewoon omdat ik vind dat jullie er recht op hebben. Niet om medelijden op te wekken ! Dus spring aub niet meteen in de wagen voor een bezoekje, we hebben nog tijd genoeg. Individuele korte bezoekjes zijn heel leuk, maar aaneengeregen bezoekjes op eenzelfde dag vermoeien me natuurlijk meer dan goed voor me is. Er komt wel weer een “upje” en dan hoor je mijn andere kant nog eens….

247 opmerkingen:

«Oudste   ‹Ouder   201 – 247 van 247
paddy zei

De Dublin-bende gaat er binnen een paar dagen weer een lap op geven in de Ardennen. Chris en de kindjes gaan mee natuurlijk en er staat weer heel wat te gebeuren. Gepland en minder gepland ... Maar 1 ding is zeker, Soraya: Nowhere without you!

Anoniem zei

Helaba... nog eens... lang geleden he. De zon begint te schijnen, 't Wordt lente. Denk toch nog alle dagen aan je, kom regelmatig eens piepen op de blog. Vele mensen denk ik. De gesprekken gaan nog vaak over je. Je bent niet vergeten, je blijft voorleven, ergens...
Els

Hilde zei

eventjes op vraag van verschillende mensen hoe het nu gaat met de meiden.
Uiteraard gezien de omstandigheden, vrij goed.
Yasirahtje loopt zonder voorste tandjes, zoals alle zes-zevenjarigen,schattig om zien!Het 'kleine' kindje is er zo wat aan het uitgaan, ze wordt een juffertje. Met af en toe een Gentse 'klank' blijft ze ludiek uit de hoek komen en blijft ze iedereen rond haar vinger draaien, althans, ze probeert dat toch,superschattig!!!
Imani is Soraya in het klein, niet alleen uiterlijk maar ook haar manier van doen! Ze doet niets liever dan op logement gaan, naar muziek luisteren en dan liefst zo luid mogelijk meezingen. als we met ons tweetjes in de auto zitten lukt dat heel goed, als er medepassagiers zijn houden we ons toch een beetje in,...
Onlangs had ik in samenspraak met Chris als verrassing geregeld dat ze op een vrije dag op hun school , naar hun oude school op bezoek mochten. Manman, had je die twee snoetjes moeten zien als we de school naderden!!!! Ze hebben supergenoten van het zeer warme onthaal daar, zowel door de leerkrachten als hun medeleerlingen! Velen zien ze de zondag in de chiro maar dit was toch een speciale gelegenheid!!
Bij alles wat ik doe blijf ik uiteraard steeds aan mijn sorke denken en vloeken dat zij er bij moest geweest zijn, mee genieten van haar kids, maar bon, het zij zo.
Over het gemis en het verdriet ga ik het nu niet hebben, ik wou even een positieve noot laten horen!
In de paasvakantie zijn ze weer een periode aan zee bij ons, hopelijk hebben we goed weer en kunnen we ons uitleven op het strand!Dan kom ik weer met leuke verhalen aandraven!
Groet, Hilde

Anoniem zei

Ben toevallig op deze site terechtgekomen. Ik kende Soraya niet zo goed, we hebben op dezelfde school gezeten, ik heb wel eens met haar gepraat. Toch raakt dit nieuws me diep. Een lieve vrouw met twee kindjes, mijn leeftijd, ... zo moeilijk om te bevatten. Aan Hakim en de rest van de familie veel sterkte gewenst.
Elsje

Anoniem zei

Gisteren op het schoolfeest was krist en de kinderen daar ; wat hebben de kinderen ervan genoten .Sorke zo twee bloemooie dochtertjes het geen wat we missen ben JIJ . Geen dag zonder dat ik aan je denk

Anoniem zei

Jou foto staat op de kast, naast de foto van mijn pa...elke dag kijk ik eens naar jullie...het blijft moeilijk...volgende week moet ik op controle, deze nacht gedroomd dat ik was hervallen...
-:(( het laat je nooit los blijkbaar.
We stonden aan de schoolpoort toen jij vertrok naar jou grote controle, je trok je neus nog even op....raar, dat bepaalde beelden zo bij blijven é...ik ga donderdag mijn neus even optrekken...
Anja

Hilde zei

Moederdag,...zonder mama,..moeilijk!
Om deze moeilijke dag voor de kindjes niet onopgemerkt voorbij te laten gaan , hebben we hetvolgende gedaan; de cadeautjes die ze op school maakten staan mooi bij mama op het tafeltje. Maar daadwerkelijk kunnen ze er niets mee doen. Want als ik vroeg of ze die aan papa wilden geven ; nee, ze zijn voor mama, duidelijk!Daarom dacht ik, als ze nu eens een tekening maakten, we knopen die aan een reuzeballon en sturen we die de hemel in, dan misschien toch een beetje naar mama?
Ik had zo een reuzegrote rode ballon met 'i love you 'erop, besteld ,gevuld met helium zodat die heeeeeeeeeeeeeeel hoog de lucht in kon. De tekeningen eraan gehangen, (met plakband, strikjes, gaatjes, zodat ze er toch niet af zouden vliegen), nog even op de foto met papa en de ballon, kusjes gegeven en hopla, als een pijl de lucht in want er was veel wind. Yasirah hing als een aapje aan mijn lijf terwijl ze riep naar de ballon;'groetjes aan mama!!!!!!!'en zwaaaien dat we deden. We hebben hem proberen volgen, zelfs met de verrekijker, tot we hem niet meer zagen. Naar mijn gevoel hebben ze toch eventjes contact gehad met mamatje!!! Daarna ging het leven gewoon verder, we gingen het hondje van de overburen uitlaten, zo een superminibeestje, en weet je wat Yasirah zei als we met z'n allen op de grond lagen met dat mormeltje te spelen, "het is wel onze geluksdag vandaag hé, eerst een tekening naar mama gestuurd en nu met een hondje spelen,....!!!
Geen verdere woorden nodig,...

Unknown zei

Eén jaar geleden

De leegte te groot tot vertalen
Het gemis niet te vatten in woord

Op zoektocht naar verder zonder …
Volgt elk verdriet zijn eigen spoor

(tekstje van Doris Dorné)

Sterkte Chris, Imani, Yasirah
Mama en broer van Soraya,
Familieleden, vrienden, …

Sabine Caboor

Anoniem zei

Soraya, Chris, Yasirak en Imani,
Ik denk dubbel zo dik aan jullie vandaag....door de zon vandaag voel ik jou warmte nog steeds tot bij ons komen...
Anja

paddy zei

Bij de eenhoorn

Op een vroege zomerdag genieten we op jouw terras
Bij een glas tevreden van het kirrend geluk van de kinderen.
In de verte rommelt zacht een onweer, wat ons bezorgd doet kijken.
Het zal ongetwijfeld wel voor het dorp naast ons zijn …
We vullen de glazen bij met borrelend plezier en
Genieten nog meer van het moment dat we nu beleven.

Een felle bliksemschicht kondigt plots de eerste regen aan en
Om te vermijden dat we nat worden proberen we tegen beter weten in
Ons een weg te banen tussen de dikke, trage regendruppels door.
En het lukt nog ook. Zou het dan toch nog overwaaien?
Eerst geruisloos maar daarna oorverdovend vullen de plassen zich
Zodat we langzaam doordrenkt worden door het ontij.

De beken lessen hun dorst met onze tranen en stromen naar beneden
Waar jij ondertussen de overkant van de parelende rivier hebt bereikt.
Een schitterende zon weerkaatst de gloed van je warme glimlach en
Je volgt het uitnodigende geluid van naderend hoefgetrappel.
Je weet dat er voor jou plaats is in de afdeling van de eenhoorn
Waar alleen unieke geesten rondwaren.

Anoniem zei

Hopelijk zijn jullie de dg goed doorgekomen ,denk nog alle dagen aan jullie . Sterkte

Anoniem zei

Je was in mijn gedachten gisteren. Zoals vaak. De maatschappij raast verder zonder jou. Een blik op je kaartje dat prominent in de kantine op het schap staat. In mijn binnenste monkel ik een toast: op jou vriendin, hopelijk ben je gelukkig.
Wou het niet luidop zeggen, de sfeer was gezellig, die gezelligheid waar jij zo van hield. Maar ergens ben je er bij. Ik denk dat velen gisteren eens naar dat kaartje hebben geloerd!
Kus, Els

Anoniem zei

Dag Lieve Soraya
Gisteren reeds één jaar geleden dat je ons werd afgenomen
Maar wij vergeten je nooit
Ik stuur een kusje naar boven voor jouw en je papa
Je Tante Simonne

Anoniem zei

Waar ben je nu?
Waar woon je nu?
Wat doe je nu?
Wij denken nog iedere dag aan jou
… en missen je ongelooflijk!

Hakim zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Mis je! Een kaarsje en een bloempje voor je verjaardag,...
ikke

Hilde zei

Dag schattie,
het went maar niet zonder jou!!! Ondertussen ben ik ervan overtuigd dat er leven na de dood is. Jij geeft me zo ongelooflijk veel signalen ,zoals je me beloofd had als het zo zou zijn ginderboven, dat ik niet anders kan dan het te geloven!. Soms zeer grappig, soms zo van ;'allez, los mij nu ne keer!'
Gelukkig heb ik uw kindjes om te koesteren, en ja hoor, daar geniet ik mateloos van, vooral als yaske altijd aan mijn lijf hangt en als Imanietje over haar eerste 'vrouwelijke probleempjes' vertelt.
Ik doe verder mijn best om mijn verdriet te laten slijten, en ik weet dat jij mij daarbij verder helpt!!!
Daarnaast geniet ik wel dagelijks van de mooie en leuke dingen des levens zunne!!!!!
Megazoen!!!!!!!!!!!!!

Anoniem zei

Hilde,
leuk om te horen dat het goed gaat met de kinderen en met jou!
We zijn haar inderdaad nog steeds niet vergeten. Ook ik denk nog vaak aan Soraya.
Grtz, E.

Anoniem zei

Nog dagelijks kijk ik eens; maar ben blij wat te horen.Zo te horen gaat alles ok met de kindjs en chris; hopelijk voor iedereen daar in de famieli en vrienden .Ze was en is toch nog altijd een prachtpersoon, kijk naar de kindjes en je ziet ze nog alle dagen .

Anoniem zei

kerst, nieuwjaar,... alweer een nieuw jaar. mis je nog altijd heel erg.

Eliane zei

Wat hebben we je gemist in Den Bosch bij de paardjes!

Als sterren konden spreken als sterren konden zien zou je dan vanavond heel eventjes willen zwaaien, twinkelen als groet en ons hier beneden laten weten hoe het zonder jou verder moet?

Eliane

Anoniem zei

Mis je !
IkkeX

Anoniem zei

Op 29 MEI 2010 reeds 2 jaar ben je van ons weggegaan , maar ik denk nog heel veel aan jou , en het doet nog evenveel pijn als op de dag van je heengaan
Lieve mooie Soraya , ik zou je nog zo graag ééns een dikke knuffel geven , maar helaas
Ik stuur een kusje naar jouw
Tante Simonne

Anoniem zei

Dagelijks kom ik nog eens kijken ;maar de tijd gaat zo razend snel .Het gemis is nog even groot

Hilde zei

dag mijn schattie,
deze week nog jouw trouwalbum bekeken,...wat was jij de bloem van de avond,...de bloem op je verjaardag de bloem voor je meisjes, de bloem voor van zeleken,MIJN bloem, wat hebben we samen genoten!!! wat mis ik je nog elke dag HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL veel, maar je blijft voortleven in het diepste van mijn hart, en wat ben ik dankbaar dat ik nog heel veel in het leven van je meiden mag zijn!Ze stellen het al bij al goed, het gemis blijft maar dat zal nooit veranderen! Wat zou je fier zijn op je 'amazone' Imani!!! Elke wedstrijd is ze megazenuwachtig, en toch brengt ze het telkens tot een goed einde.En iedere keer als het donker weer is, als Imani moet rijden breekt de zon door, en dan zeg ik tegen haar; voilà, mama geniet van jou!, en dan glundert ze !!
Dank je lieve schat dat je mijn allerliefste vriendin en 'zussie' was, je blijft dagelijks in ons leven en dat houden we zo!!!!!!!
megazoen!!! en a propos, gelukkige verjaardag,....XXX

Anoniem zei

Hej Sor, je prachtige dochters treden in je voetsporen. Imani wordt een echte amazone. Je mag trots zijn! Mis je, en gelukkige verjaardag! x Els

Anoniem zei

You are absolutely right. In it something is also to me your thought is pleasant. I suggest to take out for the general discussion.

Anoniem zei

You were visited with excellent idea

Anoniem zei

Dag Soraya

Hoe vaak praat ik nog tot jou? En jij weet waarom ik bijna dagelijks aan jou denk.
Ik weet niet waarom, maar vandaag hielp praten niet en had ik de behoefte om je iets schrijven.
Op 29 mei 2008 moesten we afscheid van jou nemen en was er het verdriet en op 1 juni was er de vreugde om het nieuwe leven op mijn bedrijf. Wat kon ik toen anders doen dan jou hier verder te laten leven en zo is tot op vandaag jou naam bij ons gebleven. Eerlijk gezegd: het is er ook eentje met een eigen willetje en niet altijd in makkelijke banen te leiden.
Ik ben heel blij dat jij hierdoor zo vaak bij mijn in mijn gedachten bent en zoals je weet proberen we dan ook contact met elkaar te maken. (Het merkwaardige is dat ik je dan steeds met je kort haren zie ook al heb ik je zoveel jaren met je lange haren gekend).
Soraya je weet dat ik gelukkig soms de spreuk: “Spreken is zilver en zwijgen is goud” heb toegepast. Dat ik gelukkig vaak “NEEN” zei.
Maar nu na al die jaren zeg ik eindelijk “JA”, maar jammer genoeg komt die “ja” jammer genoeg te laat. Meer hoef ik je hierover niet over te zeggen, want waar je ook bent, je weet beter dan wie ook waar ik het over heb.
Soraya deze zomer zag ik Chris met je kids terug (het was een hele tijd geleden dat ik ze gezien had) en wat zijn die dochters van jou 2 prachtig schatten geworden. Toen ik Imani zag, zag ik onmiddellijk een paar trekje van jou terug zoals de mooie haarbos en dan charmes waarmee je iemand voor jou kon winnen. Toen ik Yashira ook observeerde zag ik bepaalde karaktertrekjes van jou voor de ogen.
Waar is de tijd gebleven dat je ze als baby’s meenam op wedstrijd en ik een fles mocht geven …
Niet alleen de kindje waren veel veranderd, maar ook je Chris heb ik anders leren kennen. Wat is hij een prachtman en prachtpapa geworden. Een man met een luisterend oor en begrip.
Soraya, mag ik je vragen om je Chris verder te leiden bij het nemen van bepaalde beslissingen. Ik weet dat hij je héél erg mist … en dat niemand zal zijn die jou zal kunnen vervangen!!!
Waar je ook bent, jij bent diegene die hem de positieve weg kan tonen ook al is hij het zelf die zijn beslissingen neemt.

XXX

Anoniem zei

WAAROM... WAAROM...
...
WAAROM ???
...
Waarom Soraya ...???
...

XXX

Anoniem zei

3 JAAR DE TIJD GAAT SNEL MAAR TOCH VERGETEN WE U NIET

Anoniem zei

Helaba lieve Sorke.We zijn je nog lang niet vergeten.Kan ook niet anders he,je was zo een speciale madam.Mis je nog altijd.Waar je nu ook mag zijn van hier een dikke knuffel

Anoniem zei

Ik heb je ooit gekend, 1 moment...
Lang geleden, in de verre vertes van een onschuldige puber-tijd.
Ook ik kwam hier uit bij mijn zoektocht naar gewezen gekenden.
Nee, je bent niet vergeten, en zal niet vergeten worden...
Geshockeerd als ik ben hoe het je is gegaan en vergaan...
Tot een sprakeloos iemand verword ik en kan ik niet anders dan aan elke zin telkens een beletselteken toe te voegen.
Hoe levens toch meanderen...
En hoe mooi én hoe sterk je dat proces hebt kunnen dragen, héééél kras...
Ook blij te zien voor je dat je een stukje mooi kostbaar, weliswaar te kort leven hebt gehad...

Rust zacht Soraya, rust zacht...
H*

Anoniem zei

Binnenkort weer richting Laviot, met onze bende en met je kinderen en de Chris erbij. We zullen het onvermijdelijk weer over jou hebben. Kan ook niet anders, Imani en Yasirah, amai, hoe hard kan je naar je moeder neigen? En de fiere papa zorgt mee voor alles, en een schitterende BBQ! Tot binnenkort, kameraad!
A friend of Paddy's

Anoniem zei

We denken nog iedere dag aan u en missen u meer en meer

Anoniem zei

weet dat we nog veel aan jou denken

Anoniem zei

Na 5 jaar ben je nog steeds in onze gedachten.
Ongetwijfeld een moeilijke dag voor velen.
Toch is idereen tevreden dat we jou hebben mogen kennen en komt er spontaan een glimlach op.

Anoniem zei

ik denk aan jou sorke ,je blijft in mijn gedachten

Lies De Backer zei

Lieve Soraya,
Deze week zag ik een foto op facebook van Imani, als twee druppels water jij. Ik kreeg er de krop van in de keel, de gelijkenis is zó treffend. Een hele mooie jonge dame, net als jij. Sindsdien laat je me weer niet meer los, net als toen je zo vocht voor je leven. Wat was jij toch een sterke vrouw. Zo onrechtvaardig ...
Tot later.

marijke zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Het is reeds 6 jaar dat je het aardse leven geruild hebt voor het andere leven lieve Soraya.
Die 6 jaar zijn voorbij gevlogen, maar toch ben je nog steeds in mijn/onze gedachten.
Soraya, misschien zijn de ontwikkelingen in die 6 jaar niet geweest wat we ervan verwacht hadden, maar daar maken we ons geen zorgen om ;) want zoals ik je vroeger altijd zei: "Onze levensweg (ons lot) ligt reeds vast bij onze geboorte.
Alleen het universum weet hoe ons leven zal lopen.
Soraya, je mag trots zijn op je beide dochters!!!
Weet je, je zal steeds in mijn/onze gedachten blijven ...
Dikke knuffel ...

Catherine zei

Mis je !
Catherine

Anoniem zei

Soraya
Hoe vaak denk ik nog aan jou!
Je moest eens weten hoe vaak mijn gedachten afdwalen naar jou als ik mijn paarden aan het verzorgen ben!
Ik stel mij vaak de vraag, hoe het zou geweest zijn moest jij hier nog tussen ons zijn?
Niemand weet het antwoord.
Alleen jij kan ons van hierboven helpen om de juiste weg te kiezen.
Dikke knuffel ...
Je blijft in mijn gedachten!!!

Catherine zei

1 april 2015, zovele jaren later denk ik nog steeds aan de vele leuke dingen die we samen deden. Hou van je en mis je nog steeds. Liefs

Sonja zei

Je wordt nog steeds erg gemist

Anoniem zei

Lieve Soraya
Het is al 9 jaar dat je ons hier op het aardse verliet! Wat gaat de tijd toch snel!
Telkens ik Imani zie, denk ik aan jou (wat een gelijkenis,ook al is ze niet zo groot).
Ik veronderstel dat ook jij met fierheid neerkijkt op haar prachtige prestaties met "Carpe diem".
Wat had het mooie geweest hadden we daar met z'n allen samen kunnen van genieten!
Het gaat je goed Soraya en blijf over ons waken hierboven!
Dank u voor deze babbel ;)
Dikke knuffel ...

marijke zei

Lieve Soraya
Bij het begin van een nieuw jaar wordt er vaak teruggekeken naar het afgelopen jaar en maakt men nieuwe en goede voornemens voor het nieuwe jaar!
Bij het begin van dit nieuwe jaar dacht ik aan allen die mij de afgelopen jaren ontvallen zijn en met wie ik nog graag een babbeltje zou doen!
Ik denk dat je begrijpt dat jij één van diegene bent met wie ik nog zo graag eens een babbeltje zou doen, eens goed van gedachten wisselen.
Je zeggen welke prachtige dochters je hebt, want ja ik volg vnl Imani en haar prestaties met de paardjes!
Yashira zal ook wel een kanjer zijn in haar wereld, maar die is voor mij niet bekend!
Ik weet Soraya dat jij van hierboven wel een oogje in het zeil zal houden en als het nodig is ons een teken zal geven.
Lieve Soraya het gaat je goed hierboven of waar ook in het Universum!
Dikke knuffel

«Oudste ‹Ouder   201 – 247 van 247   Nieuwer› Nieuwste»