26 sep 2007

Into the night

Like a gift from the heavens, it was easy to tell,
It was love from above, that could save me from hell

Al goed dat er nog mooie muziek is. Dat Santana en Chad Kroeger (Nickelback) samen een song zouden maken... dat is op mijn (stil) verzoek denk ik. Ik heb me eindelijk ook de DVD 'The Piano' aangeschaft. Die melodie was me nog al die jaren bijgebleven...

10 opmerkingen:

FLAVIE zei

Sorayaatje,

Jaja, eindelijk toch een account aangemaakt...en nu weet ik niet wat zeggen.
Weet je nog wat ik 2j geleden zei de avond voordat je de eerste maal binnen moest? "Er overkomt alleen datgene dat je aankunt en jij bent sterk genoeg om dit aan te kunnen...." 'k vind eerlijk gezegd wel dat "ze" je serieus aan 't testen zijn, 't is wel al genoeg geweest zeker!!!
En misschien ben ik wel naïef, toch blijf ik geloven dat er een oplossing is, dat het uiteindelijk goed komt. Als er iemand is die deze *****kanker de baas kan ben jij het wel! Misschien heeft Sabine wel gelijk en wordt die gen therapie afgedaan als niet goed door onwetendheid of erger door geldgewin. Eén ding is zeker; als jij naar China wil organiseren we een benefiet, zetten we de boel op stelten tot we voldoende geld ingezameld hebben!!!
Meisje, hou moed! Als ik hier uitgeweend ben (aan tranen heb je toch niks) spring ik wel es binnen om je een hart onder de riem te steken.
Megaknuffel en tot gauw XXX!
Kathleen alias Flavie alias Craentjen

Sigrid zei

Sorayake,

"I look at the world"
Please try to look at God that way. God are the people who will look after you children. They will never be alone (aan de vele reacties te lezen). You will always be around. Believe it, it will help you through the darkest night.
Je gaat deze weg niet voor niets soraya (en ook niet alleen!). Het is de kosmische wet van "oorzaak en gevolg". Je ziel kent geen begin en ook geen einde, je zal er altijd "zijn". (alleen je stoffelijk omhulsel niet).
Wij trouwens ook niet, binnen 100 jaar (en das 1 druppel in de oceaan van miljarden jaren dat onze sfeer reeds bestaat) zijn alle mede-bloggers hier uit hun stoffelijke omhulsel verdwenen. Alleen hebben wij nog de "illusie" van het eeuwig leven, en jij niet meer Soraya. En dat is jouw voordeel op ons!
groeten

Sabine Caboor zei

Hey Soraya,
Tja, ik kan het niet laten te antwoorden ...
Op iets waar ik nog steeds zo mee worstel ...
Ik wil graag "geloven", maar dat neemt de pijn en het verdriet van de kindjes niet weg.
En anderzijds wil ik het "niet geloven". Stel je voor dat je kan toezien ... van vanboven ... wat een marteling toch om je kindjes daar te zien, en je kan ze niet vertellen dat je daar bent. Wat een vreselijke marteling zou dat zijn ... ondraaglijk toch.
Na de dood iets moois ... hoe kan dat toch ... als je weet dat je je lieve kindjes achterlaat...
Kan iemand dat uitleggen ???
Ik weet het, ik ben een vreselijk, tegendraads mens ... maar ik snap er niets van. Hopelijk kan iemand me het ooit uitleggen ??
Wat ik dus vooral wil volgen is hoe Soraya het allemaal aan haar kindjes uitlegt ... hetzelfde zal ik vol overtuiging aan hen vertellen als ze erom vragen of als de behoefte daar is om getroost te worden. Want het is tenslotte enkel hun gevoel dat telt ... en voor mij nu even niet hoe "de werkelijkheid" in elkaar zit. Want ik weet niet eens wat "de werkelijkheid" werkelijk is.
Begrijp me niet verkeerd. Ik ben echt wel geboeid door mensen die zo specifiek en overtuigd geloven. Ik kan het alleen niet vatten.
Tja, wat draagt deze reactie nu bij ... niet veel ... hopelijk niets negatief.
Zou ik nu wissen ... hmhm ... ik weet het niet ... hmhm ...
En ook : er overkomt je alleen wat je aankunt ... is een mooie gedachte, maar ja, er zijn nog andere, heel erg betrokken partijen ... en die hebben ook geen keuze ... die "moeten" het ook maar aankunnen ...
Maar allé, we staan klaar voor de benefiet. Of voor sponsoring. Als we nu met 25 mensen elk 1000 EURO geven ???
Eerst groen licht vanuit China, en dan de beslissing door het gezin ... en dan "wij" !
Beste groetjes,
Sabine

ingrid zei

Sabine loopt met dezelfde ideeën als ik, heb vannacht liggen piekeren en ook gedacht; we moeten toch aan enkele mensen geraken om financieel te steunen moest het zover komen. Inderdaad ...'n 25-tal mensen die 1000€ schenken , dat moet haalbaar zijn.
Je ziet Soraya, we zullen steunen.
Veel groetjes Ingrid

marijke zei

Hai Soraya,
Hopelijk lukt het mij nu om mijn reactie door te sturen. Ik ben nu al 3 dagen aan het proberen en mij login wil maar niet lukken.

Leuk te lezen dat je met je kindjes kon praten over het heeft dat iedereen wel eens sterft. Laat het ons misschien liever niet het woord "sterven" gebruiken. Dit lijkt mij zo op iets van: boem, dat is het einde en dan is het gedaan! Laat het ons liever hebben over: "Overgaan naar een ander leven" dit is veel zachter en er is geen einde. Men leeft verder in een ander leven. Net wat je tegen je kindje zei: 'ik zal naar jullie kijken en jullie volgen vanuit de hemel.
Maar Soraya, daar zijn ze nog lang niet aan toe. Het feit dat je zelf zegt dat je nog minstens 10 jaar wil doorgaan is heel positief en je weet dat het kan (cfr. Rosita, zij is ook zo'n ongelooflijke vrouw met veel levensmoed).
De "Positieve gedachte" is het beste medicijn bij alle kwalen en ziektes. Kniezen en kankeren veroorzaakt maar kanker.
Dus blijven lachen en zottebollen...

Hilde zei

tja, blijven lachen doen we hééééé!!!! Vooral jij, telkens als iemand me vraagt, ;'ben jij dat van op de foto'lig je plat van tlachen,grrrrrrrrrrr!
Maar toch ben ik telkens blij als ze zeggen dat ik er in 'het echt' veel beter uitzie,oef! En toppunt van al, belalatjen heeft Chris zijn 'sexy' sloefkes buiten laten liggen, dus vond Kwispel en Gerardke het ideale speeltjes om kapot te bijten,hihihihi.
Ik moest gisteren in Brantano zijn met Lukas en Chris vroeg me om sloefkes mee te brengen voor hem, ze zijn minstens even sexy, maar ik ga er niet meer mee op de foto!!!!!
Sommige dames zeggen, 25 mensen die 1000 euro schenken, het kan ook 250 die 100 euro schenken. Maar aan gewone schenkingen hebben we geen plezier dus 'doen' we eerst iets (fuif, concert,uit de bol gaan...)en als we dan nog geld tekort hebben spreken we die milde schenkers aan,ok?
Allez, nu zien hoe je op die pillen reageert.
Knuffel,

Sofietiewietie zei

Een stille lezeres die je heel veel moed en sterkte wenst!

Ik denk aan jou en je familie.

Stevige knuffel
Sofie

Anoniem zei

Hilde een schitterend idee!!

Beatrijs zei

Soraya'tje (en ook een beetje aan alle andere lezertjes en schrijvertjes),

Ik ben (ook) nogal een realistje, vandaar dat ik hier echt niet veel kan schrijven. Het klinkt doorgaans nogal pessimistisch eigenlijk. Ik geloof niet. Ik koester wel hoop op genezing voor jou. Zoals ik je ken, had ik niet anders verwacht dan dat het er op een moment van zou komen om toch over die beangstigende ziekte te praten met je kindjes. En je bent inderdaad een sterke vrouw, maar hopelijk vind je nog genoeg tijd om ook op enkele schouders eens goed uit te huilen. Want ik kan me voorstellen dat periodes van positivisme en complete wanhoop elkaar plots kunnen afwisselen... Ik hoop met je mee, en als die benefiet er moet komen dan geef je gerust m'n e-mailadres door aan een vriendin van jou, ik ben altijd bereid om mee te doen/helpen... Ben benieuwd voor de pillenmedicatie en je application form van gentherapie...

Groetjes,
Beatrijs

Sabine Caboor zei

Helaba,
Jaja Hilde, akkoord ... we zien wel !
Eerst even een reactie afwachten van China !
In die "binnen de 72h" zit het weekend niet meegerekend zeker ? Ik ben zo benieuwd !
Vandaag naar de kliniek geweest ? Pillen gekregen ?
Beste groetjes,
Tot hoors,
Sabine